125 g krewetek Black Tiger (obranych, obgotowanych, mogą być mrożone)
125 g czarnego makaronu
1 łyżka masła
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
kawałek (około 1/3) papryczki chili
2 łyżki posiekanej natki
cząstki cytryny
PRZYGOTOWANIE
- Krewetki rozmrozić, dokładnie osuszyć. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
- Na patelni roztopić masło z 1 łyżką oliwy oraz z pokrojonym na cienkie plasterki czosnkiem. Smażyć na umiarkowanym ogniu przez około 1 - 2 minuty aż czosnek zmięknie.
- Dodać drugą łyżkę oliwy, włożyć krewetki, doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną papryczkę chili (bez pestek) i smażyć przez około pół minuty.
- Przewrócić krewetki na drugą stronę i smażyć przez kolejne pół minuty. Dodać natkę pietruszki i wymieszać.
- Dodać odcedzony makaron i wymieszać, polać dodatkową oliwą. Podawać z cząstkami cytryny.
Blue Moon
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz