Strony

piątek, 23 września 2016

Czarny makaron z krewetkami.

SKŁADNIKI  2 PORCJE
125 g krewetek Black Tiger (obranych, obgotowanych, mogą być mrożone)
125 g czarnego makaronu
1 łyżka masła
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
kawałek (około 1/3) papryczki chili
2 łyżki posiekanej natki
cząstki cytryny

PRZYGOTOWANIE

  • Krewetki rozmrozić, dokładnie osuszyć. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
  • Na patelni roztopić masło z 1 łyżką oliwy oraz z pokrojonym na cienkie plasterki czosnkiem. Smażyć na umiarkowanym ogniu przez około 1 - 2 minuty aż czosnek zmięknie.
  • Dodać drugą łyżkę oliwy, włożyć krewetki, doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną papryczkę chili (bez pestek) i smażyć przez około pół minuty.
  • Przewrócić krewetki na drugą stronę i smażyć przez kolejne pół minuty. Dodać natkę pietruszki i wymieszać.
  • Dodać odcedzony makaron i wymieszać, polać dodatkową oliwą. Podawać z cząstkami cytryny.       

                                                                                    Blue Moon

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz